bidden

gebedsbuddy

Wat is het idee van een gebedsbuddy?

Vaak zien we dat er veel gebeurd in de levens van de vrouwen. Vanuit de Haven ontmoeten we vrouwen in de raamstraten, clubs, of bij ons op het centrum. Vrouwen staan soms voor grote keuzes of zitten vast in moeilijke situaties. Vrouwen die gestopt zijn met het werk in de prostitutie worstelen vaak met het opbouwen van hun nieuwe leven en hoe om te gaan met wat zij hebben meegemaakt. Door het gebed van de buddy’s willen we ervoor zorgen dat deze vrouwen worden omringt met gebed en zich daardoor bemoedigd weten.

Wat doet gebed?

‘Want het gebed van een rechtvaardige is krachtig en mist zijn uitwerking niet.’
Jacobus 5:16b

‘Er werd ook een verlamde bij hem gebracht, die door vier mensen gedragen werd.’
Marcus 2:3

Gebed is een krachtig middel waarmee we mensen bij God kunnen brengen. Soms heeft iemand zelf niet de kracht om bij God te komen, of kent die persoon God niet.

Wat is de bedoeling?
Als gebedsbuddy wordt er van je gevraagd om voor een periode van een jaar trouw voor deze vrouw te bidden. In verband met de privacy verstrekken we alleen globale en geanonimiseerde informatie, tenzij een vrouw ons toestemming geeft om haar naam te delen.

Wat is het profiel van een gebedsbuddy?

•    Iemand die betrokken is bij het werk van De Haven
•    Iemand die graag wil bidden voor een vrouw die werkzaam is (geweest) in de prostitutie
•    Iemand die zich committeert tot een langere periode trouw te bidden voor deze persoon
•    Iemand die zich kan vinden in dit idee en gelooft in de kracht van het gebed

Wat bieden wij?
Wanneer dit wenselijk is kan er tussentijds contact opgenomen worden met de coördinator van dit initiatief. Daarnaast is er maandelijks ruimte om aan te sluiten bij het gebedswerk dat op donderdagavond plaatsvindt bij de Haven. Dit kan de betrokkenheid vergroten en biedt de mogelijkheid om andere gebedsbuddy’s te ontmoeten.

Wij zien er naar uit om u te koppelen aan één van de vrouwen voor gebed en kijken met verwachting uit naar wat God wil en kan doen door het gebed heen.

Voor informatie en aanmelden kunt u contact opnemen via info@stichtingdehaven.nl of 070-4020804